Blog > Komentarze do wpisu

Jajka faszerowane pastą z awokado

Mój kochany Mąż wyjechał we wtorek na misję i przez najbliższe 3 miesiące będziemy same w domu :( Aby zbytnio się nie smucić, postanowiłam zaprosić Rodzinkę na Wielkanoc. Wcześniej próbuję nowych połączeń smakowych, aby móc ich wszystkich nieco zaskoczyć i wprowadzić nieco koloru do naszych potraw. Dlatego dziś polecam Wam jajka faszerowane pastą z awokado, których przygotowanie jest dziecinnie proste i bardzo szybkie, a które są jednocześnie tak smaczne, że nie sposób im się oprzeć. I pomyśleć, że jakiś czas temu jadałam awokado w zasadzie tylko samo z odrobiną soli i pieprzu...

1

Do przygotowania 3 faszerowanych jajek potrzebujemy:

3 jajka

1/2 dojrzałego awokado

1 łyżkę majonezu

1 łyżkę soku z limonki

pastę pomidorowo- paprykową (w tubie)

sól

pieprz

 

Jajka gotujemy na twardo. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą i obieramy ze skorupek. Przecinamy wzdłuż lub wszerz na pół, wyciągamy delikatnie żółtka.

Żółtka jaj miksujemy na gładką pastę z obranym ze skórki i pokrojonym drobno awokado oraz majonezem i sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.

Masą faszerujemy białka jaj, przybieramy pastą pomidorowo- paprykową. Podajemy od razu po przygotowaniu.

1

Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego :)

- Bernadetta

 

Koszt przygotowania: około 4,00 złotych.

czwartek, 28 marca 2013, bernadettap
Smaczneblogi.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Blogi