Blog > Komentarze do wpisu

Biała kiełbasa zapiekana

Lubicie białą kiełbasę ? Jeśli tak, to koniecznie spróbujcie taką zapiekaną. Najlepsza jest mocno przypieczona, z lekko chrupiącą skórką, kiedy cały niepotrzebny tłuszcz się z niej wytopi. 

1

Biała kiełbasa zapiekana

 

Składniki:

4 białe kiełbasy parzone

1 duża cebula

100 ml wywaru drobiowego

2 liście laurowe

4-6 ziaren angielskich

pieprz młotkowany z kolendrą

 

Przygotowanie:

Cebulę obieramy, przecinamy na pół, a następnie każdą połówkę w cieniutkie talarki.

Kielbasę tniemy na ukośne plastry o grubości około 1-1,5 cm. Po 2 kiełbasy układamy w małych naczynkach do zapiekania lub wszystkie w jednym większym. Pomiędzy plastrami kiełbasy wkładamy plastry cebuli.

Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Zalewamy wywarem i posypujemy pieprzem młotkowanym.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15 minut- do chwili aż kiełbaski ładnie się przyrumienią.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

1 

Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego :)

- Bernadetta 

 

 

niedziela, 06 kwietnia 2014, bernadettap
Smaczneblogi.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków Blogi